Kolikukta

Kollégisták kajablogja

0 notes &

Majdnem Bolognai

Felhasználtam a tészta másik felét, és egy kevés bort, marhahúsért nem volt kedvem elsétálni a boltig, így oldottam meg:

Hozzávalók 2 főre:

Tészta
1 fej hagyma 24ft
10 deka szalonna (persze lehet több is) 200ft
1 nagy gerezd fokhagyma 12ft
1 répa 20ft
só, bors, bazsalikom, petrezselyem
egy kis bor (minden pénzt megér)
Tetejére sajt (aranyáron mérik)
olaj
paradicsompüré 200ft 

Első körben a tésztát feltesszük főni kis sóval és olajjal, addig apróra vágjuk a hagymákat, répát és a szalonnát. A répát jó minél apróbbra vágni, én lereszeltem, gyorsabb is volt.

Kevés olajat hevítünk, és belerakjuk a hagymát, kicsit később a szalonnát, és végül a répát, majd a fokhagymát. Kicsit sózzuk, borsozzuk, én tettem egy keveset a bazsalikomból is, és a petrezselyemből is, majd egy két evőkanálnyi bort öntöttem rá, mikor már egy kicsit összeesett. Egy párat kavartam rajta, majd beleöntöttem a paradicsompürét, kicsit agresszívabban megöntöttem bazsalikommal és petrezselyemmel, még egy kis sóval, és még egy kis borral megöntöztem. A bortól nagyon jó illata lesz az ételnek, de vezetni ne vezessetek ez után ;) (mert a borból még hátramarad egy kis alkohol, amit ki tud mutatni a szonda)

Mikor egy párat rottyant, és a tészta is megfőtt, és leszűrtük, öntsük egybe a kettőt, keverjük össze, egy keveset visszatehetjük a tűzhelyre, de ne égessük oda.  Tálaláskor reszelhetünk rá sajtot, és már készen is van, nagyon jó íze lett, és gyorsan elkészült :)

Tovább tudod fejleszteni kreativitásod szerint, de úgy is jó, ha még teszel bele egy kis darálthúst és úgy készíted el, majd egy kivajazott jénaiba beleöntöd a tésztát, ráöntöd a szószt, elegyengeted, hogy jusson mindenhova, majd a tetejét megkened tejföllel, sajttal, és berakod addig a sütőbe amíg megpirul a sajt. Kicsit időigényesebb, de nem kevésbé finom!

Jó étvágyat!

Küldjétek ti is kedvenc tésztáitokat az info.kolikukta@gmail.com-ra!

Filed under bolognai tészta paradicsom mire jó a bor bor spagetti sajt Jamie Kolivér